Svet
4045 ogledov

Popustil nasip južno od Houstona: "Odidite takoj!"

Poplave v mestu Houston, Teksas
1/8
EPA
Teksas je obiskal ameriški predsednik Donald Trump, ki je obljubil, da bo zvezna vlada pripravila popoln odziv na katastrofalne poplave.

Južno od mesta Houston v ameriški zvezni državi Teksas je zaradi poplavnih voda popustil obrambni nasip na območju Columbia Lakes. Oblasti so pozvale tamkajšnje prebivalce, naj nemudoma zapustijo območje. "Nasip na Columbia Lakes je popustil. Odidite takoj!"  So tvitnile oblasti okrožja Brazoria, kjer pozivajo prebivalce, naj opravijo le najbolj nujne telefonske klice, saj je sistem preobremenjen.

Z dveh večjih jezovih v okolici Houstona so v minulih dneh že postopa dvigovali zapornice, da bi preprečili prelivanje vode čez jez. Zato je  voda zalila domove na območju Buffalo Bayou, kjer so ceste že pod vodo. Velik del na širšem območju Houstona, največjega mesta v Teksasu, je sicer poplavljen zaradi obilnega deževja, ki ga je prinesla tropska nevihta Harvey, ki je to zvezno državo dosegla v petek kot orkan.

 
Oblasti so vpoklicale 12.000 rezervistov, ki bodo pomagali pri reševanju. Pričakujejo, da bo približno pol milijona ljudi potrebovalo pomoč, približno 30.000 ljudem bodo morali zagotoviti streho nad glavo.
 
V nesrečah, povezanih s hurikanom Harvey, je umrlo najmanj devet ljudi.

Na območje je prišel tudi ameriški predsednik Donald Trump s soprogo Melanio. Ob obisku Corpus Christi, ki ga je Harvey prizadel kot prvega ob prihodu v Teksas, je Trump mora biti spopadanje s posledicami Harveyja biti vzor za spopadanje z nevihto: "To želimo narediti bolje kot kdor koli prej. Šlo je za epske razsežnosti. Nihče še ni videl česa takšnega."

Poplave v ZDA Kot na sodni dan Svet Mesto pod vodo, številni mrtvi, bolnišnice so morali evakuirati
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice