Poročeni za preizkusno dobo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Mexico Cityju pripravljajo spremembo zakona, s katero bi mladoporočencem dali dveletno preizkusno dobo. Vse, da bi se izognili problemom ločitve.
Oglej si celoten članek

Mestnemu svetu so predlagali spremembo zakona, ki bi parom dovolila, da se izrečejo o trajanju svoje zveze, pri čemer bi možnost za vse življenje izločili. Najkrajša "pogodba o zakonski zvezi" bi bila sklenjena za dve leti in bi jo po tem obdobju par obnovil. Seveda v primeru, da bi jima to ustrezalo. V pogodbah bi bilo določeno tudi, kako bi bilo poskrbljeno za otroke in lastnino v primeru ločitve.

"Predlog je tak, da se po koncu dveletnega obdobja, če razmerje ni trdno in harmonično, pogodba preprosto prekine," je dejal mestni svetnik Leonel Luna, soavtor predloga. "Izognili bi se mučnemu procesu ločitve." Predlagatelji pričakujejo, da bodo o zakonu glasovali do konca leta in da bo dobil podporo.

Statistika kaže, da se približno polovica zakonov, sklenjenih v Mexico Cityju, v prvih dveh letih konča z ločitvijo. Število ločitev v preostalih delih države je precej nižje.

Cerkev je predlog že ostro kritizirala. "Reforma je absurdna. Nasprotuje naravi zakona. Gre za enega teatralnih predlogov, ki jih svet predlaga in ki so neodgovorni in nemoralni," je predlog komentiral Hugo Valdemar, predstavnik Cerkve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.