Svet
9 ogledov

Poročeni za preizkusno dobo

poroka, zakon Žurnal24 main
V Mexico Cityju pripravljajo spremembo zakona, s katero bi mladoporočencem dali dveletno preizkusno dobo. Vse, da bi se izognili problemom ločitve.

Mestnemu svetu so predlagali spremembo zakona, ki bi parom dovolila, da se izrečejo o trajanju svoje zveze, pri čemer bi možnost za vse življenje izločili. Najkrajša "pogodba o zakonski zvezi" bi bila sklenjena za dve leti in bi jo po tem obdobju par obnovil. Seveda v primeru, da bi jima to ustrezalo. V pogodbah bi bilo določeno tudi, kako bi bilo poskrbljeno za otroke in lastnino v primeru ločitve.

"Predlog je tak, da se po koncu dveletnega obdobja, če razmerje ni trdno in harmonično, pogodba preprosto prekine," je dejal mestni svetnik Leonel Luna, soavtor predloga. "Izognili bi se mučnemu procesu ločitve." Predlagatelji pričakujejo, da bodo o zakonu glasovali do konca leta in da bo dobil podporo.

Statistika kaže, da se približno polovica zakonov, sklenjenih v Mexico Cityju, v prvih dveh letih konča z ločitvijo. Število ločitev v preostalih delih države je precej nižje.

Cerkev je predlog že ostro kritizirala. "Reforma je absurdna. Nasprotuje naravi zakona. Gre za enega teatralnih predlogov, ki jih svet predlaga in ki so neodgovorni in nemoralni," je predlog komentiral Hugo Valdemar, predstavnik Cerkve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.