Posiljevalci obsojeni na smrt

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V Indiji na smrtno kazen obsodili tri moške, ki so jih spoznali za krive sodelovanja v dveh skupinskih posilstvih.
Oglej si celoten članek

Gre za prve smrtne obsodbe v skladu z lani zaostreno zakonodajo, ki za večkratne posiljevalce predvideva možnost smrtne kazni.

Trojica je bila najprej minuli mesec zaradi posilstva 18-letne ženske v Mumbaiju julija lani obsojena na dosmrtni zapor. Kasneje so bili spoznani za krive še v primeru posilstva 22-letne fotografinje, ki se je avgusta lani zgodilo v istem predelu mesta.

"Za tovrstne primere mora obstajati ničelna toleranca," je ob objavi sodbe dejala sodnica Shalini Phansalkar. "Družbi je treba poslati glasno in jasno sporočilo," je še dodala.

V smrt tudi posiljevalci 23-letnice

Pregon spolnega nasilja se je v Indiji okrepil po brutalnem skupinskem posilstvu in umoru 23-letne študentke decembra 2012. Primer je sprožil proteste po vsej državi in prisilil oblasti v strožjo zakonodajo na tem področju. Štirje moški so bili obsojeni na smrtno kazen, mladoletni storilec pa na tri leta zapora v popravni ustanovi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.