Svet
38 ogledov

Posiljevalci obsojeni na smrt

Posiljevalec iz Indije Reuters
V Indiji na smrtno kazen obsodili tri moške, ki so jih spoznali za krive sodelovanja v dveh skupinskih posilstvih.

Gre za prve smrtne obsodbe v skladu z lani zaostreno zakonodajo, ki za večkratne posiljevalce predvideva možnost smrtne kazni.

Trojica je bila najprej minuli mesec zaradi posilstva 18-letne ženske v Mumbaiju julija lani obsojena na dosmrtni zapor. Kasneje so bili spoznani za krive še v primeru posilstva 22-letne fotografinje, ki se je avgusta lani zgodilo v istem predelu mesta.

"Za tovrstne primere mora obstajati ničelna toleranca," je ob objavi sodbe dejala sodnica Shalini Phansalkar. "Družbi je treba poslati glasno in jasno sporočilo," je še dodala.

V smrt tudi posiljevalci 23-letnice

Pregon spolnega nasilja se je v Indiji okrepil po brutalnem skupinskem posilstvu in umoru 23-letne študentke decembra 2012. Primer je sprožil proteste po vsej državi in prisilil oblasti v strožjo zakonodajo na tem področju. Štirje moški so bili obsojeni na smrtno kazen, mladoletni storilec pa na tri leta zapora v popravni ustanovi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.