Poškodovanih 15 hiš, 32 mrtvih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Tovorno letalo letalske družbe ACT Airlines je med poskusom vzleta v gosti megli strmoglavilo v bližini kirgizistanske prestolnice.
Oglej si celoten članek

Tovorno letalo Boeing 747 letalske družbe ACT Airlines je v ponedeljek strmoglavilo med poskusom vzleta v gosti megli v Kirgizistanu. 

Zrušilo se je na naselje v bližini mesta Biškeka, pri čemer je umrlo najmanj 32 ljudi. Med strmoglavljenjem letala je bilo poškodovanih 15 hiš.

Letalo je bilo na poti iz Hongkonga v Istanbul, kjer naj bi pristalo ob 9.40. Na poti se je ustavilo na mednarodnem letališču Manas blizu Biškeka ter pri poskusu vzleta zaradi slabe vidljivosti v gosti megli strmoglavilo ob 2.31 uri po srednjeevropskem času. 

Načelnik centra za upravljanje v kriznih situacijah pri ministrstvu za nujne primere Muhamed Svarov je povedal, da je bilo v strmoglavljenju poškodovanih 15 hiš, umrlo pa je najmanj 32 ljudi. 

Reševalci so iz ruševin izvlekli truplo pilota in 15 prebivalcev mesta.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.