Svet
38 ogledov

Poškodovanih 15 hiš, 32 mrtvih

Strmoglavljenje letala v Kirgizistanu Profimedias
Tovorno letalo letalske družbe ACT Airlines je med poskusom vzleta v gosti megli strmoglavilo v bližini kirgizistanske prestolnice.

Tovorno letalo Boeing 747 letalske družbe ACT Airlines je v ponedeljek strmoglavilo med poskusom vzleta v gosti megli v Kirgizistanu. 

Zrušilo se je na naselje v bližini mesta Biškeka, pri čemer je umrlo najmanj 32 ljudi. Med strmoglavljenjem letala je bilo poškodovanih 15 hiš.

Letalo je bilo na poti iz Hongkonga v Istanbul, kjer naj bi pristalo ob 9.40. Na poti se je ustavilo na mednarodnem letališču Manas blizu Biškeka ter pri poskusu vzleta zaradi slabe vidljivosti v gosti megli strmoglavilo ob 2.31 uri po srednjeevropskem času. 

Načelnik centra za upravljanje v kriznih situacijah pri ministrstvu za nujne primere Muhamed Svarov je povedal, da je bilo v strmoglavljenju poškodovanih 15 hiš, umrlo pa je najmanj 32 ljudi. 

Reševalci so iz ruševin izvlekli truplo pilota in 15 prebivalcev mesta.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.