Poskus atentata na Kim Jong Una?

Foto: EPA
Foto: EPA
Severna Koreja je danes obtožila ameriško centralno obveščevalno službo (Cia), da načrtuje atentat na njihovega voditelja Kim Jong Una.
Oglej si celoten članek

Severnokorejsko ministrstvo za državno varnost je danes objavilo, da naj bi "zlobna zarota", atentat na voditelja Kim Jong Una, vsebovala napad z "biokemičnimi substancami".

"Za Cio je umor z uporabo biokemičnih substanc, vključno z radioaktivnimi substancami in strupenimi nano substancami najboljša metoda, ki ne potrebuje dostopa do tarče, smrtonosni rezultati pa se pokažejo po šestih do dvanajstih mesecih," je po poročanju francoske tiskovne agencije objavilo severnokorejsko ministrstvo za državno varnost.

V tej zaroti naj bi Cia sodelovala z južnokorejsko obveščevalno službo, skupaj pa naj bi "ideološko skvarili in podkupili državljana Severne Koreje s priimkom Kim", da bi izvedel napad na Kim Jong Una, so še sporočili v izjavi za javnost in dodali, da bodo "izbezali na plano in brez milosti uničili vse teroriste ameriške Cie in njihovih južnokorejskih lutk". Ocenili so še, da je zarota praktično "vojna napoved".

Te obtožbe so nov kamenček v mozaiku vse bolj zaostrene retorike med Pjongjangom in Washingtonom oz. med režimom Kim Jong Una in administracijo ameriškega predsednika Donalda Trumpa zaradi severnokorejskega programa razvoja jedrskega orožja in raketne tehnologije.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.