Svet
59 ogledov

Poskus atentata na Kim Jong Una?

Kim Džong Un EPA
Severna Koreja je danes obtožila ameriško centralno obveščevalno službo (Cia), da načrtuje atentat na njihovega voditelja Kim Jong Una.

Severnokorejsko ministrstvo za državno varnost je danes objavilo, da naj bi "zlobna zarota", atentat na voditelja Kim Jong Una, vsebovala napad z "biokemičnimi substancami".

"Za Cio je umor z uporabo biokemičnih substanc, vključno z radioaktivnimi substancami in strupenimi nano substancami najboljša metoda, ki ne potrebuje dostopa do tarče, smrtonosni rezultati pa se pokažejo po šestih do dvanajstih mesecih," je po poročanju francoske tiskovne agencije objavilo severnokorejsko ministrstvo za državno varnost.

V tej zaroti naj bi Cia sodelovala z južnokorejsko obveščevalno službo, skupaj pa naj bi "ideološko skvarili in podkupili državljana Severne Koreje s priimkom Kim", da bi izvedel napad na Kim Jong Una, so še sporočili v izjavi za javnost in dodali, da bodo "izbezali na plano in brez milosti uničili vse teroriste ameriške Cie in njihovih južnokorejskih lutk". Ocenili so še, da je zarota praktično "vojna napoved".

Te obtožbe so nov kamenček v mozaiku vse bolj zaostrene retorike med Pjongjangom in Washingtonom oz. med režimom Kim Jong Una in administracijo ameriškega predsednika Donalda Trumpa zaradi severnokorejskega programa razvoja jedrskega orožja in raketne tehnologije.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.