Poslanka podala grozljivo izkušnjo iz bolnišnice in sprožila plaz

Foto: Pixell
Foto: Pixell
Prva je svojo izkušnjo delila poslanka, sledijo ji številne ženske.
Oglej si celoten članek

Včeraj je hrvaške kolege poslance in celotno javnost s svojo izpovedjo šokirala poslanka Ivana Ninčević Lesandrić; povedala je, da so ji zdravstveno proceduro, ki sledi spontanemu splavu, delali brez anestezije. "V bolnišnico sem odšla s popolnim zaupanjem v osebje. Čiščenje so mi opravili brez anestezije, na živo. Zvezali so mi roke in noge in maternico strgali kake pol ure. To je bilo najbolj bolečih 30 minut v mojem življenju," je povedala poslanka in nadaljevala, da gre za poniževanje vsake ženske, ki ima za seboj podobno izkušnjo. "Ali res ni dovolj, da po treh mesecih nosečnosti ženska izgubi otroka, in pri tem doživlja čustveni stres, je res potrebno, da jo nato še fizično popolnoma uničijo?"

Potem ko je izkušnja poslanke zaokrožila na spletnih omrežjih, se javlja vse več žensk s podobnimi izkušnjami, poroča portal Index.hr. Tako je ena imed njih povedala, da so ji v bolnišnici rekli, zakaj neki bi zahtevala anestezijo, saj je vendar rodila. In preživela.

Druga je povedala, da je pred posegom zjutraj popila kavo in zaradi tega ni dobila anestezije, saj da se ta lahko da pacientu le na tešče.

"Tudi meni so dvakrat čistili maternico. Prvič na živo, drugič so me uspavali. Grozno, česa takšnega ne želim nikomur. Kot da ti strgajo možgane, kričiš od bolečin, a nihče ne pomaga," je izkušnjo opisala ena izmed Hrvatic.

Škandal Bolnišnica angažirala "šamana" za 95 tisoč evrov

Naslednja, ki je spontani splav doživela na dan dedove smrti, je povedala, da sta jo med kričanjem zaradi bolečin držali dve sestri, nepopisno jo je bolelo. "Ostala mi je huda travma zaradi tega, kako leto dni sem trpela zaradi depresije. Povem vam, vsaj v splitski bolnišnici se ta poseg opravlja brez anestezije."

V saboru je do omenjene izpovedi poslanke Ninčević Lesandrićeve namreč prišlo v okviru razprave o nezaupnici ministru za zdravje Milanu Kujundžiću. Kot ocenjujejo opazovalci, se bo ta obdržal na svojem položaju tudi po današnjem glasovanju v saboru, kljub temu pa se je po včerajšnji izpovedi omenjene poslanke sprožil plaz številnih izpovedi pacientov, ki imajo v kateri izmed hrvaških zdravstvenih ustanov boleče izkušnje.

Portali javno pozivajo takšne ljudi, da se jim oglasijo s podobnimi zgodbami. "Potrebno je spregovoriti na glas. Neverjetno, kaj delajo ženskam, kot da smo v temačnem srednjem veku. Res ne vem, za koga hranijo to anestezijo. Sprašujem vas, kako bi se vi, minister, počutili, če bi vam nek notranji organ čistili brez anestezije?" je pri tem lministra javno pobarala še ena uporabnica Facebooka.

Slovenija Najvišje odškodnine izplačujejo te bolnišnice

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:50 12. Oktober 2018.

    Verjetno ste med pomebnimi novicami pozabili napisati, če je kakšen na hrvaškem močneje prdnil. Preselite se na hrvaško, če so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.