Posneli seks duhovnika z več ženskami in ga izsiljevali

Foto: Profimedia
Za molk naj bi duhovnik uporabil tudi župnijski denar, vključno z donacijami vernikov.
Oglej si celoten članek

Katoliško cerkev v Bosni in Hercegovini pretresa škandal, potem ko je policija avgusta prijela tri osebe zaradi suma, da so s posnetki seksa izsiljevale duhovnika. 

Izsiljevanja so osumljeni Aleksander Vasiljević in Saška Kovačević iz Doboja in Milo Joksimović iz Modrič. Vasiljević in Kovačevićeva sta bila prijeta 16. avgusta v akciji "Steroid", ki jo je izvedla kriminalistična policija Republike Srbske in PU Doboj. V nadaljevanju so 28. avgusta prijeli še Joksimovića. 

Osumljeni so storitve kaznivega dejanja izsiljevanja, od katoliškega svečenika so v zameno, da ne objavijo posnetkov, iz katerih je razvidno, da je prekršil celibat in imel spolne odnose z več ženskami, zahtevali 250.000 BAM. 

Svet Papež: poročeni moški bi lahko bili duhovniki

Bosanske Novosti, ki se sklicujejo na neimenovani vir blizu preiskavi, navajajo, da gre za najmanj tri posnetke z dvema različnima ženskama, za molk pa naj bi duhovnik uporabil župnijski denar, najverjetneje tudi donacije vernikov. Ko ni mogel več izpolnjevati zahtev osumljencev, se je odločil, da bo izsiljevanje prijavil policiji. 

Kovačevićeva in Vasiljević sta bila prijeta na delu, potem ko sta od svečenika na v naprej dogovorjeni lokaciji prejela 15.000 KM označenih bankovcev. Kot rečeno, so v nadaljevanju prijeli še Joksimovića, za katerega policija sumi, da je sodeloval pri kaznivem dejanju. 

Sodišče v Doboju je vsem trem odredilo enomesečni pripor, Vasiljeviću in Kovačeviću pa ga je pretekli teden podaljšalo še za dva meseca.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:39 21. September 2017.

    Recept RKC ostaja enak že 2000 let . Katera se je branila in ni dala kavsat vaškemu farošu je bila …

  • 11:37 21. September 2017.

    Župnik je delal dobro delo, ker jim je satana iz riti izbijal, a ga je ta rabota drago stala.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.