Svet
7553 ogledov

Posneli seks duhovnika z več ženskami in ga izsiljevali

Cerkvena vrata
Za molk naj bi duhovnik uporabil tudi župnijski denar, vključno z donacijami vernikov.

Katoliško cerkev v Bosni in Hercegovini pretresa škandal, potem ko je policija avgusta prijela tri osebe zaradi suma, da so s posnetki seksa izsiljevale duhovnika. 

Izsiljevanja so osumljeni Aleksander Vasiljević in Saška Kovačević iz Doboja in Milo Joksimović iz Modrič. Vasiljević in Kovačevićeva sta bila prijeta 16. avgusta v akciji "Steroid", ki jo je izvedla kriminalistična policija Republike Srbske in PU Doboj. V nadaljevanju so 28. avgusta prijeli še Joksimovića. 

Osumljeni so storitve kaznivega dejanja izsiljevanja, od katoliškega svečenika so v zameno, da ne objavijo posnetkov, iz katerih je razvidno, da je prekršil celibat in imel spolne odnose z več ženskami, zahtevali 250.000 BAM. 

papež Frančišek Svet Papež: poročeni moški bi lahko bili duhovniki

Bosanske Novosti, ki se sklicujejo na neimenovani vir blizu preiskavi, navajajo, da gre za najmanj tri posnetke z dvema različnima ženskama, za molk pa naj bi duhovnik uporabil župnijski denar, najverjetneje tudi donacije vernikov. Ko ni mogel več izpolnjevati zahtev osumljencev, se je odločil, da bo izsiljevanje prijavil policiji. 

Kovačevićeva in Vasiljević sta bila prijeta na delu, potem ko sta od svečenika na v naprej dogovorjeni lokaciji prejela 15.000 KM označenih bankovcev. Kot rečeno, so v nadaljevanju prijeli še Joksimovića, za katerega policija sumi, da je sodeloval pri kaznivem dejanju. 

Sodišče v Doboju je vsem trem odredilo enomesečni pripor, Vasiljeviću in Kovačeviću pa ga je pretekli teden podaljšalo še za dva meseca.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 14:39 21.september 2017.

    Recept RKC ostaja enak že 2000 let . Katera se je branila in ni dala kavsat vaškemu farošu je bila razglašena za čarovnico in so jo skupinsko posiljevali v temnicah ,tako da je priznala vsa dejanja in kavs z hudičem ...prikaži večem ,kar je bilo na koncu koncev tudi res .

  • Lavdan 11:37 21.september 2017.

    Župnik je delal dobro delo, ker jim je satana iz riti izbijal, a ga je ta rabota drago stala.