Posnemal norveški masaker

Foto: Splet
Foto: Splet
Adam Lanza, ki je na osnovni šoli Sandy Hook v Newtownu ubil 26 ljudi, je ubijal zato, da bi presegel število Breivikovih žrtev.
Oglej si celoten članek

Morilec 26 ljudi na osnovni šoli v Newtownu Adam Lanza je bil obseden z Andersom Breivikom in s tem, da bi presegel njegovo število žrtev, so za CBS povedali anonimni viri iz tamkajšnje policije. Osnovna šola se mu je zdela "lahka tarča", saj je bila tam največja gruča ljudi.

Med raziskavo so policisti odkrili, da naj bi ga k pokolu gnalo tudi igranje nasilnih videoiger. Te je igral v kleti z zatemnjenimi okni, kjer je lahko več ur preživel popolnoma sam, še pišejo na Telegraphu.

Ubil 20 otrok in 6 odraslih

Lanza je 14. decembra na osnovni šoli Sandy Hook ubil 20 otrok, starih od šest do sedem let, in 6 odraslih. S svojim dejanjem je tako pretresel ZDA, da je predsednik Barack Obama predlagal novo zakonodajo za nadzor orožja.

Policija izjave vira označila za špekulacije

"Vse to so špekulacije. Še vedno ne vemo točno, kakšen je bil njegov motiv," se je na poročanje CBS odzval podpolkovnik Paul Vance s policijske postaje v Connecticutu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    13:28 19. Februar 2013.

    Najbolj pa mi dvignejo takšne neumnosti pritisk: "Med raziskavo so policisti odkrili, da naj bi ga k pokolu gnalo tudi …

  • 10:10 19. Februar 2013.

    Hočeš nočeš, mediji znatno prispevajo k popularnosti zločina. O drugem tako ali tako skoraj ne poročajo, ker dobra novica sploh …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.