Svet
13 ogledov

Posnemal norveški masaker

Adam Lanza Splet
Adam Lanza, ki je na osnovni šoli Sandy Hook v Newtownu ubil 26 ljudi, je ubijal zato, da bi presegel število Breivikovih žrtev.

Morilec 26 ljudi na osnovni šoli v Newtownu Adam Lanza je bil obseden z Andersom Breivikom in s tem, da bi presegel njegovo število žrtev, so za CBS povedali anonimni viri iz tamkajšnje policije. Osnovna šola se mu je zdela "lahka tarča", saj je bila tam največja gruča ljudi.

Med raziskavo so policisti odkrili, da naj bi ga k pokolu gnalo tudi igranje nasilnih videoiger. Te je igral v kleti z zatemnjenimi okni, kjer je lahko več ur preživel popolnoma sam, še pišejo na Telegraphu.

Ubil 20 otrok in 6 odraslih

Lanza je 14. decembra na osnovni šoli Sandy Hook ubil 20 otrok, starih od šest do sedem let, in 6 odraslih. S svojim dejanjem je tako pretresel ZDA, da je predsednik Barack Obama predlagal novo zakonodajo za nadzor orožja.

Policija izjave vira označila za špekulacije

"Vse to so špekulacije. Še vedno ne vemo točno, kakšen je bil njegov motiv," se je na poročanje CBS odzval podpolkovnik Paul Vance s policijske postaje v Connecticutu.

Komentarjev 2
  • mph 13:28 19.februar 2013.

    Najbolj pa mi dvignejo takšne neumnosti pritisk: "Med raziskavo so policisti odkrili, da naj bi ga k pokolu gnalo tudi igranje nasilnih videoiger. " Psihiatri so že večkratno zavrnili povezavo med enim in drugim, ne filmi ne igre ne ustvarjajo ...prikaži več psihopatov, jih pa res naredijo bolj kreativne. Morda bi bilo še najbolje ukiniti vse poročanje o dnevnih novicah, če ne bi nikoli izvedel za Breivika, morda ne bi nikoli prišlo do tega. Mi deluje še bolj logično.

  • Pepe007 10:10 19.februar 2013.

    Hočeš nočeš, mediji znatno prispevajo k popularnosti zločina. O drugem tako ali tako skoraj ne poročajo, ker dobra novica sploh ni novica.Zato se mi zdi posebej neprimerno, ker mediji podrobno opisujejo kak masaker, ki potem po širnem svetu najde posnemovalce.