Posnetki iz vesolja, ki povzročajo nove skrbi

Foto: Epa
Foto: Epa
Znanstveniki na ta pojav opozarjajo že nekaj časa.
Oglej si celoten članek

Najtoplejši junij v zgodovini merjenj na planetu je prinesel nove skrbi. Znanstveniki že dlje časa opozarjajo, da se območje Arktike segreva dvakrat hitreje od ostalega planeta. V zadnjem mesecu pa Arktika, opozarjajo, dobesedno gori.

Od Grenlandije preko Sibirije do Aljaske se valijo ogromni oblaki dima. Škoda, ki jo povzročajo, je ogromna.

Gre za ogromne požare, katerih razsežnosti so takšne, da se vidijo celo iz vesolja. Kot poroča Guardian, je območje Arktike od začetka junija zajelo več kot sto požarov.

Nekateri so tako razsežni, da njihova površina znaša več kot sto tisoč nogometnih igrišč. Guardian pri tem poudarja, da je takšna površina le enega požara, ne več njih skupaj. Največji, do katrega je prišlo v Kanadi v državi Alberta, bi pokril več kot 300 tisoč nogometnih igrišč.

V mesecu dni so požari proizvedli toliko CO2, kot Švedska v vsem letu. Strokovnjaki opozarjajo, da so velike skrbi upravičene, saj bi ti požari lahko še pospešili klimatske spremembe.

Ogljični odtis Ste izračunali svoj ogljični odtis? Več kot prepoloviti bi morali svoje potrebe!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.