Svet
6387 ogledov

Posnetki iz vesolja, ki povzročajo nove skrbi

Požari Aljaska Epa
Znanstveniki na ta pojav opozarjajo že nekaj časa.

Najtoplejši junij v zgodovini merjenj na planetu je prinesel nove skrbi. Znanstveniki že dlje časa opozarjajo, da se območje Arktike segreva dvakrat hitreje od ostalega planeta. V zadnjem mesecu pa Arktika, opozarjajo, dobesedno gori.

Od Grenlandije preko Sibirije do Aljaske se valijo ogromni oblaki dima. Škoda, ki jo povzročajo, je ogromna.

Orkan Florence Svet "Takšen bo konec sveta"

Gre za ogromne požare, katerih razsežnosti so takšne, da se vidijo celo iz vesolja. Kot poroča Guardian, je območje Arktike od začetka junija zajelo več kot sto požarov.

Nekateri so tako razsežni, da njihova površina znaša več kot sto tisoč nogometnih igrišč. Guardian pri tem poudarja, da je takšna površina le enega požara, ne več njih skupaj. Največji, do katrega je prišlo v Kanadi v državi Alberta, bi pokril več kot 300 tisoč nogometnih igrišč.

Zima Vreme Slovenija Arso predstavil šokantne podatke

V mesecu dni so požari proizvedli toliko CO2, kot Švedska v vsem letu. Strokovnjaki opozarjajo, da so velike skrbi upravičene, saj bi ti požari lahko še pospešili klimatske spremembe.

ogljični odtis Ogljični odtis Pod streho Ste izračunali svoj ogljični odtis? Več kot prepoloviti bi morali svoje potrebe!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.