Pošteni brezdomec obogatel

Brezdomca, ki je lastniku vrnil nahrbtnik z denarjem in potovalnimi čeki, je doletela velika sreča.
Oglej si celoten članek

54-letni Glen James je pred bostonskim nakupovalnim središčem našel nahrbtnik, v katerem je bilo 2.400 ameriških dolarjev (1.780 evrov) v gotovini in potovalni čeki v vrednosti skoraj 40 tisoč dolarjev (30 tisoč evrov). Poklical je policijo in jim povedal, kaj je našel.

Moški, ki je nahrbtnik pogrešal, pa je o svoji izgubi obvestil trgovce v bližnji trgovini, ki so poklicali policijo. Ta je moškemu vrnila nahrbtnik.

Poštenost in dobrota brezdomca pa je tamkajšnje prebivalce tako ganila, da so ustanovili sklad, v katerem zanj zbirajo denar. Do zdaj se je nabralo skoraj 110 tisoč dolarjev (82 tisoč evrov), od tega sta 183 dolarjev (135 evrov) prispevala dva otroka.

Bostonska policija se je Jamesu javno zahvalila za njegovo izjemno poštenost. James pa je ob tem povedal: "Tudi če bi nujno potreboval denar, si ne bi prisvojil niti centa, če bi ga našel. Zelo sem veren. Bog je name vedno pazil."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.