Svet
1 ogledov

Pošteni brezdomec obogatel

Brezdomca, ki je lastniku vrnil nahrbtnik z denarjem in potovalnimi čeki, je doletela velika sreča.

54-letni Glen James je pred bostonskim nakupovalnim središčem našel nahrbtnik, v katerem je bilo 2.400 ameriških dolarjev (1.780 evrov) v gotovini in potovalni čeki v vrednosti skoraj 40 tisoč dolarjev (30 tisoč evrov). Poklical je policijo in jim povedal, kaj je našel.

Moški, ki je nahrbtnik pogrešal, pa je o svoji izgubi obvestil trgovce v bližnji trgovini, ki so poklicali policijo. Ta je moškemu vrnila nahrbtnik.

Poštenost in dobrota brezdomca pa je tamkajšnje prebivalce tako ganila, da so ustanovili sklad, v katerem zanj zbirajo denar. Do zdaj se je nabralo skoraj 110 tisoč dolarjev (82 tisoč evrov), od tega sta 183 dolarjev (135 evrov) prispevala dva otroka.

Bostonska policija se je Jamesu javno zahvalila za njegovo izjemno poštenost. James pa je ob tem povedal: "Tudi če bi nujno potreboval denar, si ne bi prisvojil niti centa, če bi ga našel. Zelo sem veren. Bog je name vedno pazil."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.