Postrelili 19 gostov

Foto: Žurnal24 Razdejanje po streljanju (Foto: EPA)
Na severu Mehike so oboroženi neznanci vdrli na zabavo in začeli streljati. Umrlo je 19 gostov, 18 je ranjenih.
Oglej si celoten članek

Nedeljski masaker v mestu Torreon ni osamljen primer v regiji, ki jo dnevno pretresajo pokoli s strani brutalnih narkokartelov, poroča NY Daily News. Policija nima podatkov o motivu napada, a zvezna država Coahuila, v kateri leži Torreon, se sooča z rastočim nasiljem zaradi boja za prevlado med Zalivskim kartelom in njihovimi nekdanjimi pripadniki Zetami.

Storilci so na zabavo prišli v konvoju vozil in v goste izstrelili okoli 120 krogel. Več žrtev je bilo mladih, padlo je tudi nekaj žensk. Televizijski posnetki so prikazovali dvorišče hiše, poškropljeno s krvjo ter polno prevrnjenih belih plastičnih stolov pod baldahinom, okrašenim s sneženimi možmi.

Mehiškim kolegom je na pomoč priskočil tudi ameriški FBI, ki je na kraj pokola poslal manjšo ekipo. Mehiška policija je v nedeljo sporočila, da so od začetka boja proti kartelom aretirali 1.626 njihovih pripadnikov.

Nasilje po mnenju mehiške policije narašča prav zaradi spopadov med karteli, ki so se po aretacijah vplivnih vodij, začeli spopadati za oblast.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.