Svet
7 ogledov

Postrelili 19 gostov

Razdejanje po streljanju (Foto: EPA) Žurnal24 main
Na severu Mehike so oboroženi neznanci vdrli na zabavo in začeli streljati. Umrlo je 19 gostov, 18 je ranjenih.

Nedeljski masaker v mestu Torreon ni osamljen primer v regiji, ki jo dnevno pretresajo pokoli s strani brutalnih narkokartelov, poroča NY Daily News. Policija nima podatkov o motivu napada, a zvezna država Coahuila, v kateri leži Torreon, se sooča z rastočim nasiljem zaradi boja za prevlado med Zalivskim kartelom in njihovimi nekdanjimi pripadniki Zetami.

Storilci so na zabavo prišli v konvoju vozil in v goste izstrelili okoli 120 krogel. Več žrtev je bilo mladih, padlo je tudi nekaj žensk. Televizijski posnetki so prikazovali dvorišče hiše, poškropljeno s krvjo ter polno prevrnjenih belih plastičnih stolov pod baldahinom, okrašenim s sneženimi možmi.

Mehiškim kolegom je na pomoč priskočil tudi ameriški FBI, ki je na kraj pokola poslal manjšo ekipo. Mehiška policija je v nedeljo sporočila, da so od začetka boja proti kartelom aretirali 1.626 njihovih pripadnikov.

Nasilje po mnenju mehiške policije narašča prav zaradi spopadov med karteli, ki so se po aretacijah vplivnih vodij, začeli spopadati za oblast.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.