Potapljač na tekmovanju umrl

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Tekmovanje v potapljanju na vdih je bilo usodno za 32-letnega Američana.
Oglej si celoten članek

Na Bahamih je potekalo mednarodno tekmovanje v potapljanju na vdih, v katerem je sodelovalo 56 potapljačev iz 21 držav. Nadgrada za zmagovalca, ki bi se potopil najglobje, je bila 20 tisoč dolarjev.

Newyorčan Nicholas Mevoli se je potopil na globino 72 metrov. Tik ko je izplaval, so mu začeli odpovedovati notranji organi. V vodi je brez diha zdržal tri minute in 38 sekund. Ko je priplaval na površino, je vsem postalo jasno, da z njim nekaj ni v redu. Govoril je, vendar nerazumljive besede, začel pa je tudi izgubljati zavest. Zdravniki so mu takoj pomagali in ga oživljali, vendar ga niso mogli rešiti. Razglasili so ga za mrtvega, njegovo telo pa poslali na obdukcijo v mesto Nassau.

Mednarodna organizacija AIDA, ki skrbi za tovrstna tekmovanja, je sporočila, da je bil Mevoli prvi potapljač, ki je umrl v 21 letih, odkar prirejajo tovrstna tekmovanja. "Nick je utrpel poškodbe pljuč," so sporočili iz organizacije.

S profesionalnim potapljanjem se je Mevoli ukvarjal komaj eno leto, na tekmovanju pa je poskušal podreti rekord.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.