Svet
15 ogledov

Potapljač na tekmovanju umrl

Nick Mevoli Youtube
Tekmovanje v potapljanju na vdih je bilo usodno za 32-letnega Američana.

Na Bahamih je potekalo mednarodno tekmovanje v potapljanju na vdih, v katerem je sodelovalo 56 potapljačev iz 21 držav. Nadgrada za zmagovalca, ki bi se potopil najglobje, je bila 20 tisoč dolarjev.

Newyorčan Nicholas Mevoli se je potopil na globino 72 metrov. Tik ko je izplaval, so mu začeli odpovedovati notranji organi. V vodi je brez diha zdržal tri minute in 38 sekund. Ko je priplaval na površino, je vsem postalo jasno, da z njim nekaj ni v redu. Govoril je, vendar nerazumljive besede, začel pa je tudi izgubljati zavest. Zdravniki so mu takoj pomagali in ga oživljali, vendar ga niso mogli rešiti. Razglasili so ga za mrtvega, njegovo telo pa poslali na obdukcijo v mesto Nassau.

Mednarodna organizacija AIDA, ki skrbi za tovrstna tekmovanja, je sporočila, da je bil Mevoli prvi potapljač, ki je umrl v 21 letih, odkar prirejajo tovrstna tekmovanja. "Nick je utrpel poškodbe pljuč," so sporočili iz organizacije.

S profesionalnim potapljanjem se je Mevoli ukvarjal komaj eno leto, na tekmovanju pa je poskušal podreti rekord.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.