Potiskal ljudi pod vlak

Foto: Londonska policija
Foto: Londonska policija
46-letni Britanec je na postaji podzemne železnice skušal ubiti dva naključna človeka.
Oglej si celoten članek

46-letnik Paul Crossley je sprva na železniške tire nameraval potisniti 23-letnega Tobiasa Frencha, ki je s pomočjo ostalih potnikov uspel obdržati ravnotežje. Crossley je pobegnil, a se je čez nekaj minut vrnil in skušal ubiti 91-letnega Roberta Malpasa.

Starec je počasi hodil po postaji, ko se je Crossley vanj zaletel z vso silo in ga potisnil na tire. 91-letnik je padel in se pri tem hudo poškodoval. Da ga ni povozil vlak, se ima zahvaliti pogumnemu učitelji Riyadu El Hussaniju, ki je brez pomisleka skočil na tire in uspel pravočasno pomagati.

Crossley je zahvaljujoč ostalim potnikom prijet. Policistom je povedal, da trpi zaradi nespečnosti. "Vem, da je to slabo, kar sem storil, a ponoči nisem ravno dobro spal," je povedal.

Do dogodkov je prišlo spomladi, 46-letnika so včeraj na sodišču proglasili za krivega zaradi dveh poskusov uboja, poročajo britanski mediji. S 17-timi leti so mu diganosticirali shizofrenijo, živel je kot brezdomec.

Napad 23-letnica skušala ubiti sostanovalko

Slovenija Poskus uboja v Radovljici

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    15:36 6. Oktober 2018.

    Ah, če pa je ubogi bolnik, pa ni problema, takoj ga izpustite na prosto, da proba spet, izgleda mu pomaga …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.