Potnike je ob trčenju nagnilo na bok

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Trajekt je trčil v del grškega otočja. Zadnji trenutek je posadki uspelo ladjo zvleči v pristanišče. Med potniki je zavladala panika.
Oglej si celoten članek

Trajekt, ki se je v noči na nedeljo vračal iz Grčije proti pristanišču v Italiju, je na poti trčil in zapel v otoške čeri, skalovje v bližini otoka Krfa. Ladja s približno 700 potniki na krovu se je zaradi močnega udarca nemudoma začela nagibati na bok, zaradi česar je med potniki nastala panika. Skozi sprednji del ladje se je namreč v notranjost začela stekati voda.

Ladijska posadka je takoj začela prestrašeno iskati vdrtino, ki je nastala z udarcem panično počela, pri čemer niso želeli nikakor vznemirjati potnikov. Šele dobri dve uri zatem jih je ladijski kapitan obvestil o posledicah nesreče

Posadki je še uspelo trajekt zapeljati v pristanišče na Krf. Tamkajšnji mehaniki so po pregledu potrdili, da ima trajekt zaradi udarca ob trku dve veliki in še nekaj manjših vdrtin.

Večino potnikov so medtem nastanili v tamkajšnjih hotelih, posamezniki, ki so na trajektu imeli svoja vozila, pa so morali na ladji počakati tudi med popravilom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:35 23. September 2014.

    Dajte si no predstavljati kaj pomeni vdrtina in kaj LUKNJA !Trajekt je dobil 2 veliki in več manjši LUKENJ !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.