Svet
28 ogledov

Potnike je ob trčenju nagnilo na bok

Trajekt Youtube
Trajekt je trčil v del grškega otočja. Zadnji trenutek je posadki uspelo ladjo zvleči v pristanišče. Med potniki je zavladala panika.

Trajekt, ki se je v noči na nedeljo vračal iz Grčije proti pristanišču v Italiju, je na poti trčil in zapel v otoške čeri, skalovje v bližini otoka Krfa. Ladja s približno 700 potniki na krovu se je zaradi močnega udarca nemudoma začela nagibati na bok, zaradi česar je med potniki nastala panika. Skozi sprednji del ladje se je namreč v notranjost začela stekati voda.

Ladijska posadka je takoj začela prestrašeno iskati vdrtino, ki je nastala z udarcem panično počela, pri čemer niso želeli nikakor vznemirjati potnikov. Šele dobri dve uri zatem jih je ladijski kapitan obvestil o posledicah nesreče

Posadki je še uspelo trajekt zapeljati v pristanišče na Krf. Tamkajšnji mehaniki so po pregledu potrdili, da ima trajekt zaradi udarca ob trku dve veliki in še nekaj manjših vdrtin.

Večino potnikov so medtem nastanili v tamkajšnjih hotelih, posamezniki, ki so na trajektu imeli svoja vozila, pa so morali na ladji počakati tudi med popravilom.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:35 23.september 2014.

    Dajte si no predstavljati kaj pomeni vdrtina in kaj LUKNJA !Trajekt je dobil 2 veliki in več manjši LUKENJ !