Potres čutili v Črni gori, BiH in na Hrvaškem

Foto: Facebook Nikšić.
Foto: Facebook Nikšić.
To območje je potres stresel že pred dvema tednoma.
Oglej si celoten članek

Črno goro je na območju blizu meje z Bosno in Hercegovino v torek zvečer stresel potres z močjo 4,3, so po poročanju črnogorske tiskovne agencije Mina sporočili z državnega zavoda za hidrometeorologijo in seizmologijo. Poročil o večji škodi ali ranjenih doslej ni bilo. Potres so čutili tudi v nekaterih mestih v BiH in na jugu Hrvaške.

Potres se je po podatkih Evropskega mediteranskega seizmološkega centra (EMSC) zgodil ob 21.07. EMSC navaja, da je bila magnituda potresa v globini devetih kilometrov 4,0.

Središče potresa je bilo nedaleč od vasi Čarađe na zahodu države oz. 32 kilometrov od drugega največjega črnogorskega mesta Nikšić.

To območje je potres z magnitudo 5,4 stresel že pred dvema tednoma in povzročil manjšo gmotno škodo na območju žarišča potresa.

Črno goro je aprila leta 1979 prizadel katastrofalen potres z magnitudo 7, v katerem je življenje izgubilo 136 ljudi, od tega 101 v Črni gori in 35 v Albaniji.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.