Svet
153 ogledov

Potres čutili v Črni gori, BiH in na Hrvaškem

Nikšić Facebook Nikšić.
To območje je potres stresel že pred dvema tednoma.

Črno goro je na območju blizu meje z Bosno in Hercegovino v torek zvečer stresel potres z močjo 4,3, so po poročanju črnogorske tiskovne agencije Mina sporočili z državnega zavoda za hidrometeorologijo in seizmologijo. Poročil o večji škodi ali ranjenih doslej ni bilo. Potres so čutili tudi v nekaterih mestih v BiH in na jugu Hrvaške.

Potres se je po podatkih Evropskega mediteranskega seizmološkega centra (EMSC) zgodil ob 21.07. EMSC navaja, da je bila magnituda potresa v globini devetih kilometrov 4,0.

Središče potresa je bilo nedaleč od vasi Čarađe na zahodu države oz. 32 kilometrov od drugega največjega črnogorskega mesta Nikšić.

To območje je potres z magnitudo 5,4 stresel že pred dvema tednoma in povzročil manjšo gmotno škodo na območju žarišča potresa.

Črno goro je aprila leta 1979 prizadel katastrofalen potres z magnitudo 7, v katerem je življenje izgubilo 136 ljudi, od tega 101 v Črni gori in 35 v Albaniji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.