Potres naj ne bi stresel borz po svetu

Foto: Žurnal24 Tokijsko borzo je vest o razsežnostih potresa presenetila malo pred zaprtjem. (F
Potres verjetno ne bo pustil večjih posledic na japonskem in svetovnem gospodarstvu, napoveduje borzni strokovnjak Andraž Grahek.
Oglej si celoten članek

"Današnje poslovanje na evropskih borzah se giba okoli odstotka pod včerajšnjimi ravnmi, tudi japonska borza se je gibala v tem okviru, nato pa po potresu pred zaprtjem padla še za odstotek. Trg ne pričakuje globljih posledic, tudi paničnih razprodaj delnic ni," pravi Andraž Grahek iz KD Groupa.

Po njegovih besedah bodo v prihodnjem obdobju najbolj na udaru delnice zavarovalnic in pozavarovalnic, saj so tudi evropske družbe, kot je Swiss Re, dejavno prisotne na japonskem trgu, pojasnjuje Grahek.

Zanimivo pa bo videti, kako se bodo odzvale borze v ZDA, saj so ameriške oblasti tudi za lastno ozemlje razglasile nevarnost cunamijev. Že dlje časa je namreč v zraku konsolidacija trga in unovčevanje dobičkov po razmeroma dolgem obdobju rasti tamkajšnjega trga, še pravi borzni strokovnjak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.