Potres ob obali Kostarike, cunami ne grozi več

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Tihem oceanu ob obali Kostarike so zabeležili silovit potres jakosti 7,9. Opozorilo pred cunamiji ne velja več.
Oglej si celoten članek

V Kostariki je tresenje tal povzročilo krajšo prekinitev oskrbe z elektriko ter telekomunikacijskih povezav. Ameriški seizmološki center je sprva sporočil, da je šlo za potres jakosti 7,9 z žariščem pod morjem, kasneje pa se je popravil, da je bil potres jakosti 7,6 z žariščem na celini, 140 kilometrov zahodno od prestolnice San Jose, na globini 40 kilometrov.

Potres žrtev ni zahteval, iz Kostarike pa poročajo o manjši materialni škodi. Ob tresenju tal je med zlasti prebivalci prestolnice San Jose zavladala panika, zato so mnogi zbežali na ulice, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V enem od mest na območju, Hojancha, so za ameriško tiskovno agencijo AP sicer povedali, da se je zrušilo nekaj hiš in sprožilo več plazov, a da žrtev za zdaj niso zabeležili.

O poškodovanih stavbah poročajo tudi s polotoka Nicoya, kjer so začasno prekinili pouk.

Pacifiški center za opozarjanje pred cunamiji s sedežem v Washingtonu je sprva nevarnost cunamija razglasil za Kostariko, Panamo, Nikaragvo, Salvador, Honduras, Mehiko, Kolumbijo, Ekvador, Gvatemalo in Peru, kasneje pa je to opozorilo preklical.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.