Svet
22 ogledov

Potres ob obali Kostarike, cunami ne grozi več

Potres Shutterstock
V Tihem oceanu ob obali Kostarike so zabeležili silovit potres jakosti 7,9. Opozorilo pred cunamiji ne velja več.

V Kostariki je tresenje tal povzročilo krajšo prekinitev oskrbe z elektriko ter telekomunikacijskih povezav. Ameriški seizmološki center je sprva sporočil, da je šlo za potres jakosti 7,9 z žariščem pod morjem, kasneje pa se je popravil, da je bil potres jakosti 7,6 z žariščem na celini, 140 kilometrov zahodno od prestolnice San Jose, na globini 40 kilometrov.

Potres žrtev ni zahteval, iz Kostarike pa poročajo o manjši materialni škodi. Ob tresenju tal je med zlasti prebivalci prestolnice San Jose zavladala panika, zato so mnogi zbežali na ulice, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V enem od mest na območju, Hojancha, so za ameriško tiskovno agencijo AP sicer povedali, da se je zrušilo nekaj hiš in sprožilo več plazov, a da žrtev za zdaj niso zabeležili.

O poškodovanih stavbah poročajo tudi s polotoka Nicoya, kjer so začasno prekinili pouk.

Pacifiški center za opozarjanje pred cunamiji s sedežem v Washingtonu je sprva nevarnost cunamija razglasil za Kostariko, Panamo, Nikaragvo, Salvador, Honduras, Mehiko, Kolumbijo, Ekvador, Gvatemalo in Peru, kasneje pa je to opozorilo preklical.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.