Požar na Mljetu in v Splitu

Foto: Žurnal24 Nad Splitom znova gori. (Foto: Pixsell)
V Splitu sta izbruhnila nova požara, včerajšnji najverjetneje podtaknjen. Gori tudi na Mljetu. Na Ibizi se že od sinoči borijo z ognjem.
Oglej si celoten članek

Komaj so hrvaški gasilci ukrotili včerajšnji požar nad Splitom, že sta danes izbruhnila nova. Nekaj pred poldnevom je zagorelo na področju Lećevice in  Kozjaka, kjer je sicer gorelo tudi včeraj, zato se ne ve, ali je današnji požar posledica včerajšnjega. Dobra novica pa je, da hiše in prebivalci tokrat niso ogroženi.

Kot kaže, pa se za vse bolj resnične kažejo namigi, da je bil včerajšnji požar podtaknjen. Policija je potrdila, da primer preiskuje v tej smeri.

Nekaj po 12. uri je zagorelo tudi na otoku Mljet. Zagorel je borov gozd, z ognjem pa se bori 33 gasilcev z 11 vozili in dva kanaderja, poročajo hrvaški mediji. Več informacij za zdaj ni znanih.

Evakuacija turistov na Ibizi
Gasilci na severu španskega otoka Ibiza pa so morali že sinoči evakuirati 1200 turistov, ki so se prišli zabavat na plažo Benirras. Prav tako so morali evakuirati tamkajšnje prebivalce, saj bi jih lahko ogenj ujel v obroč. Kljub temu so trije ljudje poškodovani, prav tako nekaj hiš in avtomobilov.

Po najnovejših podatkih je ogenj, ki ga gasijo tudi s helikopterji in letali, omejen in ne ogroža več naselij. Požar, ki je eden najhujših v zadnjih letih, je do zdaj uničil sto hektarjev gozda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.