Svet
28 ogledov

Požar na Mljetu in v Splitu

Nad Splitom znova gori. (Foto: Pixsell) Žurnal24 main
V Splitu sta izbruhnila nova požara, včerajšnji najverjetneje podtaknjen. Gori tudi na Mljetu. Na Ibizi se že od sinoči borijo z ognjem.

Komaj so hrvaški gasilci ukrotili včerajšnji požar nad Splitom, že sta danes izbruhnila nova. Nekaj pred poldnevom je zagorelo na področju Lećevice in  Kozjaka, kjer je sicer gorelo tudi včeraj, zato se ne ve, ali je današnji požar posledica včerajšnjega. Dobra novica pa je, da hiše in prebivalci tokrat niso ogroženi.

Kot kaže, pa se za vse bolj resnične kažejo namigi, da je bil včerajšnji požar podtaknjen. Policija je potrdila, da primer preiskuje v tej smeri.

Nekaj po 12. uri je zagorelo tudi na otoku Mljet. Zagorel je borov gozd, z ognjem pa se bori 33 gasilcev z 11 vozili in dva kanaderja, poročajo hrvaški mediji. Več informacij za zdaj ni znanih.

Evakuacija turistov na Ibizi
Gasilci na severu španskega otoka Ibiza pa so morali že sinoči evakuirati 1200 turistov, ki so se prišli zabavat na plažo Benirras. Prav tako so morali evakuirati tamkajšnje prebivalce, saj bi jih lahko ogenj ujel v obroč. Kljub temu so trije ljudje poškodovani, prav tako nekaj hiš in avtomobilov.

Po najnovejših podatkih je ogenj, ki ga gasijo tudi s helikopterji in letali, omejen in ne ogroža več naselij. Požar, ki je eden najhujših v zadnjih letih, je do zdaj uničil sto hektarjev gozda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.