Požar še divja, jadranska magistrala zaprta

Foto: 24sata
Foto: 24sata
Evakuirali so turiste treh hotelov v Tučepih, jadranska magistrala je še vedno zaprta, gašenje ovira burja.
Oglej si celoten članek

Požar, ki se je v noči s sobote na nedeljo razbesenel med krajema Tučepi in Podgora na v makarskem primorju na Hrvaškem, še vedno gori. V zgodnjih jutranjih urah so evakuriali turiste hotelov Jadran, Neptun in Tamaris ter prebivalce, stanujoče v ulicah v vzhodnem delu mesta. 

PREBERITE ŠE:

"Za gašenje požara, ki se iz Gornjih Tučepov širi proti dolenjim Tučepom, smo agažirali vse razpoložljive sile z makarskega primorja," je povedal Dražen Glavnina iz splitsko-dalmatinske županije. "Do sedaj smo evakuirali goste iz hotelov v vzhodnem delu Tučepov."

Policija je sporočila, da je zaradi požara še naprej zaprta Jadranska magistrala na območju Tućepov ter cesta v smeri Vrgoraca.

Gašenje bo oteževala burja

Zaradi burje se je v zgodnjih jutranjih urah ogenj usmeril iz tučepov proti Makarski, gasilci ocenjujejo, da bo oteževala gašenje čez dan. Z ognjenimi zublji se bori okoli 200 gasilcev, hrvaški mediji navajajo, da med gašenjem preko noči ni bil nihče poškodovan.  Foto: 24sata Požar v Makarski

V nedeljo okoli 16.30 so požar pri Podgorici omejili, potem ko so 13 ur s tremi gasilskimi letali gasili borov gozd nacionalnega parka Biokovo. Požar je izbruhnil v nedeljo okoli druge ure ponoči v Gornji Podgori.

Uničen borov gozd in oljčni nasadi

V požaru je večinoma gorel borov gozd in nizko rastlinje ter del zapuščenih in vzdrževanih oljčnih nasadov.

Zakaj je do požara prišlo, še ni znano, preiskava še poteka. Električno povezavo, ki je bila včeraj prekinjena, so spet vzpostavili. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:02 20. Junij 2017.

    Se ne odpravljamo tja v ta hrčkostan ustašev, ki hočejo naš denar a politično delujejo in govorijo proti nam ter …

  • 14:41 19. Junij 2017.

    Ma jebleš hrvatijo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.