Svet
132 ogledov

Požar še divja, jadranska magistrala zaprta

Požar v Makarski 24sata
Evakuirali so turiste treh hotelov v Tučepih, jadranska magistrala je še vedno zaprta, gašenje ovira burja.

Požar, ki se je v noči s sobote na nedeljo razbesenel med krajema Tučepi in Podgora na v makarskem primorju na Hrvaškem, še vedno gori. V zgodnjih jutranjih urah so evakuriali turiste hotelov Jadran, Neptun in Tamaris ter prebivalce, stanujoče v ulicah v vzhodnem delu mesta. 

PREBERITE ŠE:

"Za gašenje požara, ki se iz Gornjih Tučepov širi proti dolenjim Tučepom, smo agažirali vse razpoložljive sile z makarskega primorja," je povedal Dražen Glavnina iz splitsko-dalmatinske županije. "Do sedaj smo evakuirali goste iz hotelov v vzhodnem delu Tučepov."

Policija je sporočila, da je zaradi požara še naprej zaprta Jadranska magistrala na območju Tućepov ter cesta v smeri Vrgoraca.

Gašenje bo oteževala burja

Zaradi burje se je v zgodnjih jutranjih urah ogenj usmeril iz tučepov proti Makarski, gasilci ocenjujejo, da bo oteževala gašenje čez dan. Z ognjenimi zublji se bori okoli 200 gasilcev, hrvaški mediji navajajo, da med gašenjem preko noči ni bil nihče poškodovan. 

Požar v Makarski | Avtor: 24sata 24sata

V nedeljo okoli 16.30 so požar pri Podgorici omejili, potem ko so 13 ur s tremi gasilskimi letali gasili borov gozd nacionalnega parka Biokovo. Požar je izbruhnil v nedeljo okoli druge ure ponoči v Gornji Podgori.

Uničen borov gozd in oljčni nasadi

V požaru je večinoma gorel borov gozd in nizko rastlinje ter del zapuščenih in vzdrževanih oljčnih nasadov.

Zakaj je do požara prišlo, še ni znano, preiskava še poteka. Električno povezavo, ki je bila včeraj prekinjena, so spet vzpostavili. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • jozicamurn 19:02 20.junij 2017.

    Se ne odpravljamo tja v ta hrčkostan ustašev, ki hočejo naš denar a politično delujejo in govorijo proti nam ter kradejo vse kar se ukrasti da. Tja ne gremo zaradi principa, dokler se ne spametujejo. Tako da ni skrbi.

  • Avatar olor
    olor 14:41 19.junij 2017.

    Ma jebleš hrvatijo.