Požari še vedno pustošijo po Evropi

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Grški gasilci na otoku Hios že četrti dan nadaljujejo boj z ognjenimi zublji. Z ognjem bijejo boj tudi na vzhodu BiH. Hrvaškim gasilcem pa je medtem uspelo lokalizirati velik požar pri Skradinu blizu Šibenika.
Oglej si celoten članek

Približno 360 gasilcev, vojakov in prostovoljcev si še naprej prizadeva pogasiti požar na Hiosu, ki je izbruhnil v soboto. Požar naj bi uničil 30 odstotkov dreves mastike, ki so pomemben vir prihodka na tem otoku v Egejskem morju.

Ogenj pustoši tudi na območju Bratunca v vzhodni Bosni in Hercegovini (BiH). Oblasti so morale celo razglasiti izredno stanje zaradi obsežnega požara, ki že ogroža stanovanjske objekte. Lokalne oblasti so zato vpoklicale vse delovno sposobne moške na pomoč gasilcem v boju z ognjem.

Gori tudi na območjih Trebinja in Konjica v BiH, zagorelo pa je tudi pri Zenici v osrednjem delu države.

Oblasti so zvišale stopnjo nevarnosti pred požari zaradi suše in visokih temperatur, ki naj bi do konca tedna dosegle tudi 40 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci v BiH.

Hrvaškim gasilcem je medtem po treh dneh uspelo lokalizirati gozdni požar na območju Skradina pri Šibeniku, ki je uničil približno 500 hektarjev borovega gozda in nizkega rastlinja.

Lokalizirali so tudi požar pri Žrnovnici na območju Splita, pogasili pa manjši požar pri Vodicah, je sporočila hrvaška uprava za zaščito in reševanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.