Svet
10 ogledov

Požari še vedno pustošijo po Evropi

Hrvaška se bori z ognjenimi zublji Duško Jaramaz/PIXSELL
Grški gasilci na otoku Hios že četrti dan nadaljujejo boj z ognjenimi zublji. Z ognjem bijejo boj tudi na vzhodu BiH. Hrvaškim gasilcem pa je medtem uspelo lokalizirati velik požar pri Skradinu blizu Šibenika.

Približno 360 gasilcev, vojakov in prostovoljcev si še naprej prizadeva pogasiti požar na Hiosu, ki je izbruhnil v soboto. Požar naj bi uničil 30 odstotkov dreves mastike, ki so pomemben vir prihodka na tem otoku v Egejskem morju.

Ogenj pustoši tudi na območju Bratunca v vzhodni Bosni in Hercegovini (BiH). Oblasti so morale celo razglasiti izredno stanje zaradi obsežnega požara, ki že ogroža stanovanjske objekte. Lokalne oblasti so zato vpoklicale vse delovno sposobne moške na pomoč gasilcem v boju z ognjem.

Gori tudi na območjih Trebinja in Konjica v BiH, zagorelo pa je tudi pri Zenici v osrednjem delu države.

Oblasti so zvišale stopnjo nevarnosti pred požari zaradi suše in visokih temperatur, ki naj bi do konca tedna dosegle tudi 40 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci v BiH.

Hrvaškim gasilcem je medtem po treh dneh uspelo lokalizirati gozdni požar na območju Skradina pri Šibeniku, ki je uničil približno 500 hektarjev borovega gozda in nizkega rastlinja.

Lokalizirali so tudi požar pri Žrnovnici na območju Splita, pogasili pa manjši požar pri Vodicah, je sporočila hrvaška uprava za zaščito in reševanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.