Požari v ZDA ogrožajo volkove

Foto: Žurnal24 Požar ZDA Foto: Reuters Požar ZDA Foto: Reuters Požar ZDA
Ameriški gasilci, nacionalni gardisti in drugi prostovoljci se te dni vnovič borijo proti požarom v naravi, saj ti divjajo po državah Nova Mehika, Kolorado, Wyoming in Utah. Najhuje je v zvezni državi Nova Mehika.
Oglej si celoten članek

V zvezni državi Kolorado severno od Denverja je izbruhnil požar, ki divja na območju 57 kvadratnih kilometrov in je uničil 18 objektov. Dim se širi čez mejo v Nebrasko in Kansas. Poleg nekaj sto ljudi so z območja evakuirali tudi 11 volkov. Drugi se bodo morali zateči v posebne podzemne bunkerje, ki so jih zgradili za ta namen. Požar poskuša ukrotiti tudi osem zračnih tankerjev.

Omejili le 30 odstotkov požara

Največji požar v zgodovini Nove Mehike "Whitewater-Baldy", ki se je razširil na območje jugozahoda, veliko tisoč kvadratnih kilometrov, je zdaj omejen v več kot 30 odstotkih. Ta požar povzroča le škodo v naravi, ker je oddaljen od naseljenih krajev. Na jugovzhodu države v nacionalnem parku Lincoln pa je v petek izbruhnil nov požar, ki je zajel območje več kot 103 kvadrantih kilometrov. Poškodoval je 36 objektov in povzroči evakuacijo več sto ljudi.

V nacionalnem parku Guernsey v zvezni državi Wyoming pa je zagorelo v nedeljo, zaradi česar so z območja nacionalnega parka evakuirali okoli tisoč obiskovalcev. Požar je zajel območje, veliko 15,5 kvadratnega kilometra. Dva manjša požara divjata tudi na jugu države Utah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.