Svet
2 ogledov

Požari v ZDA ogrožajo volkove

Požar ZDA
1/3
Reuters
Ameriški gasilci, nacionalni gardisti in drugi prostovoljci se te dni vnovič borijo proti požarom v naravi, saj ti divjajo po državah Nova Mehika, Kolorado, Wyoming in Utah. Najhuje je v zvezni državi Nova Mehika.

V zvezni državi Kolorado severno od Denverja je izbruhnil požar, ki divja na območju 57 kvadratnih kilometrov in je uničil 18 objektov. Dim se širi čez mejo v Nebrasko in Kansas. Poleg nekaj sto ljudi so z območja evakuirali tudi 11 volkov. Drugi se bodo morali zateči v posebne podzemne bunkerje, ki so jih zgradili za ta namen. Požar poskuša ukrotiti tudi osem zračnih tankerjev.

Omejili le 30 odstotkov požara

Največji požar v zgodovini Nove Mehike "Whitewater-Baldy", ki se je razširil na območje jugozahoda, veliko tisoč kvadratnih kilometrov, je zdaj omejen v več kot 30 odstotkih. Ta požar povzroča le škodo v naravi, ker je oddaljen od naseljenih krajev. Na jugovzhodu države v nacionalnem parku Lincoln pa je v petek izbruhnil nov požar, ki je zajel območje več kot 103 kvadrantih kilometrov. Poškodoval je 36 objektov in povzroči evakuacijo več sto ljudi.

V nacionalnem parku Guernsey v zvezni državi Wyoming pa je zagorelo v nedeljo, zaradi česar so z območja nacionalnega parka evakuirali okoli tisoč obiskovalcev. Požar je zajel območje, veliko 15,5 kvadratnega kilometra. Dva manjša požara divjata tudi na jugu države Utah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.