Pozdrav mega dojenčka

Foto: Žurnal24 V španskem paviljonu bo obiskovalce pozdravil velikanski dojenček. (Foto: Reuter Foto: Žurnal24 paviljon Kambodže Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 paviljon Hrvaške Foto: Žurnal24 paviljon Avstralije Foto: Žurnal24 paviljon Estonije Foto: Žurnal24 paviljon Indije Foto: Žurnal24 uzbekistanski paviljon Foto: Žurnal24 romunski paviljon Foto: Žurnal24 paviljon Litve Foto: Žurnal24 ruski paviljon Foto: Žurnal24 singapurski paviljon Foto: Žurnal24 paviljon Združenih držav Amerike Foto: Žurnal24 paviljon Bosne in Hercegovine Foto: Žurnal24 paviljon Hongkonga Foto: Žurnal24 iranski paviljon Foto: Žurnal24 paviljon Macaua Foto: Žurnal24 nemški paviljon Foto: Žurnal24 nizozemski paviljon Foto: Žurnal24 japonski paviljon Foto: Žurnal24 korejski paviljon Foto: Žurnal24 severnokorejski paviljon Foto: Žurnal24 španski paviljon Foto: Žurnal24 paviljon Velike Britanije Foto: Žurnal24 vietnamski paviljon Foto: Žurnal24 poljski paviljon Foto: Žurnal24 srbski paviljon Foto: Žurnal24 paviljon Švice Foto: Žurnal24 tajski paviljon Foto: Žurnal24 paviljon Turkmenistana
Prvega maja se bo v kitajskem Šanghaju odprla Svetovna razstava Expo 2010, na kateri se bo predstavilo 200 držav. V fotogaleriji si poglejte, kako se bodo predstavile države.
Oglej si celoten članek

Svetovna razstava, na kateri organizatorji pričakujejo okoli 70 milijonov obiskovalcev, bo trajala pol leta. Gre za eno izmed največjih prireditev na Kitajskem po olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu.

Na Expu se države predstavljajo s svojimi znanstvenimi in tehnološkimi dosežki. Omenjeno svetovno razstavo je v preteklosti najbolj zaznamoval pariški Eifflov stolp, ki so ga leta 1889 zgradili prav zaradi takratnega Expa.

Foto: Žurnal24 Slovenija v znamenju knjig
Kot je pred nekaj dnevi v intervjuju za STA dejala slovenska generalna sekretarka za Expo 2010 Saša Lavrič, je tema slovenske predstavitve "Open book" (Odprta knjiga), kar je povezano z Ljubljano kot letošnjo Unescovo svetovno prestolnico knjige.

Slovenska predstavitev bo potekala skozi osem knjig, od tega bo predstavitev sedmih knjig podprta še s kratkim filmom, kot osma knjiga pa bo predstavljena knjižica dr. Slavoja Žižka, ki jo je napisal posebej za to priložnost in bo brezplačno na voljo obiskovalcem paviljona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.