Svet
16 ogledov

Pozdrav mega dojenčka

V španskem paviljonu bo obiskovalce pozdravil velikanski dojenček. (Foto: Reuter
1/30
Žurnal24 main
Prvega maja se bo v kitajskem Šanghaju odprla Svetovna razstava Expo 2010, na kateri se bo predstavilo 200 držav. V fotogaleriji si poglejte, kako se bodo predstavile države.

Svetovna razstava, na kateri organizatorji pričakujejo okoli 70 milijonov obiskovalcev, bo trajala pol leta. Gre za eno izmed največjih prireditev na Kitajskem po olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu.

Na Expu se države predstavljajo s svojimi znanstvenimi in tehnološkimi dosežki. Omenjeno svetovno razstavo je v preteklosti najbolj zaznamoval pariški Eifflov stolp, ki so ga leta 1889 zgradili prav zaradi takratnega Expa.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Slovenija v znamenju knjig

Kot je pred nekaj dnevi v intervjuju za STA dejala slovenska generalna sekretarka za Expo 2010 Saša Lavrič, je tema slovenske predstavitve "Open book" (Odprta knjiga), kar je povezano z Ljubljano kot letošnjo Unescovo svetovno prestolnico knjige.

Slovenska predstavitev bo potekala skozi osem knjig, od tega bo predstavitev sedmih knjig podprta še s kratkim filmom, kot osma knjiga pa bo predstavljena knjižica dr. Slavoja Žižka, ki jo je napisal posebej za to priložnost in bo brezplačno na voljo obiskovalcem paviljona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.