Pravi čudež: Po 54 dneh združili mamo in dojenčico, ločeni v potresu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mislili so, da je trimesečna dojenčica v potresu postala sirota, a so s pomočjo analize DNK zdaj uspeli najti njeno mamo.
Oglej si celoten članek

Trimesečna deklica je preživela 128 ur pod ruševinami po potresu v Turčiji. Ko so jo več kot pet dni po potresu izvlekli izpod ruševin, je bila nepoškodovana. Sprva so zanjo skrbeli v bolnišnici v Adani, nato pa so jo s predsedniškim letalom prepeljali v Ankaro. 

Sprva so mislili, da je njena družina umrla v potresu, a je kasneje analiza DNK pokazala, da je dekličina mama preživela. Yasemin Begdas je bila v potresu poškodovana in odpeljana v bolnišnico v Adani. Dekličin oče in brata so v potresu umrli, piše Reuters. 

Deklico, ki sliši na ime Vetin, je po opravljenem testu DNK k mami pospremila ministrica za družino in socialno delo Derya Yanik. Ponovno združitev mame in otroka je opisala kot eno najlepših nalog na svetu.

V potresu, ki je 6. februarja stresel Turčijo in Sirijo, je umrlo več kot 56 tisoč ljudi. Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je dogodek označil za katastrofo stoletja. 

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:36 5. April 2023.

    Vsaj ena dobra oz. pozitivna novica!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.