Svet
2837 ogledov

Pravi čudež: Po 54 dneh združili mamo in dojenčico, ločeni v potresu

Turčija potres ruševine iskanje preživelih Profimedia
Mislili so, da je trimesečna dojenčica v potresu postala sirota, a so s pomočjo analize DNK zdaj uspeli najti njeno mamo.

Trimesečna deklica je preživela 128 ur pod ruševinami po potresu v Turčiji. Ko so jo več kot pet dni po potresu izvlekli izpod ruševin, je bila nepoškodovana. Sprva so zanjo skrbeli v bolnišnici v Adani, nato pa so jo s predsedniškim letalom prepeljali v Ankaro. 

Sprva so mislili, da je njena družina umrla v potresu, a je kasneje analiza DNK pokazala, da je dekličina mama preživela. Yasemin Begdas je bila v potresu poškodovana in odpeljana v bolnišnico v Adani. Dekličin oče in brata so v potresu umrli, piše Reuters. 

Deklico, ki sliši na ime Vetin, je po opravljenem testu DNK k mami pospremila ministrica za družino in socialno delo Derya Yanik. Ponovno združitev mame in otroka je opisala kot eno najlepših nalog na svetu.

V potresu, ki je 6. februarja stresel Turčijo in Sirijo, je umrlo več kot 56 tisoč ljudi. Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je dogodek označil za katastrofo stoletja. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 09:36 05.april 2023.

    Vsaj ena dobra oz. pozitivna novica!!!