Avstrijski kancler Kurz zaradi afere odstopil

Foto: epa Sebastian Kurz, avstrijski kancler
Foto: epa Sebastian Kurz, avstrijski kancler
Kurza je odnesla afera s podkupovanjem medijev.
Oglej si celoten članek

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je zaradi očrnjenega javnega ugleda, povezanega s preiskavami o korupciji, pravkar odstopil. Njegovo mesto naj bi po poročanju avstrijskih medijev nasledil zunanji minister Alexander Schallenberg. Sam se bo vrnil v poslanske klopi in bo vodil poslansko skupino Ljudske stranke. "Za odstop sem se odločil, ker gre za državo, ne le zame," je ob tem dejal Kurz.

Kot smo že pisali, se je kancler zapletel v številne afere, povezane s podkupovanji medijev in izvajalcev javnomnenjskih anket, pred časom je prostore stranke preiskovala policija. Našli naj bi precej obremenilnih dokazov.

Kljub vsemu je vse obtožbe zanikal. Čeprav je še včeraj zatrjeval, da ne bo odstopil, je danes očitno podlegel pritiskom, saj naj bi mu podporo odtegnili tudi koalicijski partnerji v stranki Zelenih.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 40

  • 14:16 10. Oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali …

  • 10:26 10. Oktober 2021.

    nekoč je veličastnih sedem reševalo ljudtvo pred banditi, danes pa veličastnih sedem krade ljudstvo. še banditi niso varni pred njimi..

  • 23:06 9. Oktober 2021.

    Luka Ćobanković,Alenka Opanković,Marjan Shärquiri in Špresa Tanja iz Drača....,so norčevi štirje(prihaja kmalu v kinematografe).

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.