Pred ciprskim bankomatom eksplodirala bomba

Prebivalcem Cipra je dokončno prekipelo. Včeraj je pred nekim bankomatom v Limassolu eksplodirala bomba.
Oglej si celoten članek

Le nekaj ur pred dogovorom evroskupine in Cipra o programu do desetih milijard evrov pomoči je napetost med Ciprčani zaradi zaprtih bank dosegla svoj vrh. V drugem največjem ciprskem mestu Limassolu je pred bankomatom namreč eksplodirala improvizirana bomba.

Na posnetkih se jasno vidi, da je eksplozija povzročila veliko škodo na oknih, medtem ko škoda na samem bankomatu še ni znana. Glede na to, da je bil bankomat po vsej verjetnosti bolj prazen kot poln, tat ni odkorakal z veliko vsoto denarja. Eksplozija za seboj ni pustila poškodovanih.

Ciper dosegel sporazum z evroskupino

Ciprska centralna banka je včeraj omejila dvig denarja na bankomatih na največ sto evrov. S tem so želeli predvsem preprečiti povečan odtok denarja.

Po napetih pogovorih z mednarodnimi posijodajalci pa so v zgodnjih jutranjih urah na izrednem zasedanju v Bruslju potrdili dogovor trojke mednarodnih posojilodajalcev in Cipra o programu do desetih milijard evrov pomoči tej državi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.