Svet
19 ogledov

Pred ciprskim bankomatom eksplodirala bomba

Bankomat na Cipru EPA
Prebivalcem Cipra je dokončno prekipelo. Včeraj je pred nekim bankomatom v Limassolu eksplodirala bomba.

Le nekaj ur pred dogovorom evroskupine in Cipra o programu do desetih milijard evrov pomoči je napetost med Ciprčani zaradi zaprtih bank dosegla svoj vrh. V drugem največjem ciprskem mestu Limassolu je pred bankomatom namreč eksplodirala improvizirana bomba.

Na posnetkih se jasno vidi, da je eksplozija povzročila veliko škodo na oknih, medtem ko škoda na samem bankomatu še ni znana. Glede na to, da je bil bankomat po vsej verjetnosti bolj prazen kot poln, tat ni odkorakal z veliko vsoto denarja. Eksplozija za seboj ni pustila poškodovanih.

Ciper dosegel sporazum z evroskupino

Ciprska centralna banka je včeraj omejila dvig denarja na bankomatih na največ sto evrov. S tem so želeli predvsem preprečiti povečan odtok denarja.

Po napetih pogovorih z mednarodnimi posijodajalci pa so v zgodnjih jutranjih urah na izrednem zasedanju v Bruslju potrdili dogovor trojke mednarodnih posojilodajalcev in Cipra o programu do desetih milijard evrov pomoči tej državi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.