Pred lažjo nikar na stranišče

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Najbolje lažemo, kadar imamo poln mehur.
Oglej si celoten članek

Raziskovalci univerze California State University so odkrili, da lažemo bolj prepričljivo, če imamo poln mehur. Iris Blandón-Gitlin je 22 študentov prosila, naj se med intervjujem zlažejo. Polovica je morala pred pogovor spiti 700 mililitrov tekočine, polovica pa le 50.

Študenti s polnejšimi mehurji so bili bolj prepričljivi, njihovi neresnični odgovori daljši in obogateni z več podrobnosti, kar pomeni, da so jih raziskovali manjkrat ujeli na laži.

To ni prva raziskava, ki je ugotovila, da pritisk v mehurju vpliva na naše vedenje. Leta 2011 je Mirjam Turk, raziskovalka iz Londona, objavila študijo, v kateri ugotavlja, da se ljudje, ki jih tišči na stranišče, lažje osredotočajo.

To je ugotovil tudi britanski politik Enoch Powell, ki pred govori na oder nikoli ni stopil s praznim mehurjem, enako tehniko uporablja tudi britanski premier David Cameron.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.