Svet
55 ogledov

Pred lažjo nikar na stranišče

laž Profimedias
Najbolje lažemo, kadar imamo poln mehur.

Raziskovalci univerze California State University so odkrili, da lažemo bolj prepričljivo, če imamo poln mehur. Iris Blandón-Gitlin je 22 študentov prosila, naj se med intervjujem zlažejo. Polovica je morala pred pogovor spiti 700 mililitrov tekočine, polovica pa le 50.

Študenti s polnejšimi mehurji so bili bolj prepričljivi, njihovi neresnični odgovori daljši in obogateni z več podrobnosti, kar pomeni, da so jih raziskovali manjkrat ujeli na laži.

To ni prva raziskava, ki je ugotovila, da pritisk v mehurju vpliva na naše vedenje. Leta 2011 je Mirjam Turk, raziskovalka iz Londona, objavila študijo, v kateri ugotavlja, da se ljudje, ki jih tišči na stranišče, lažje osredotočajo.

To je ugotovil tudi britanski politik Enoch Powell, ki pred govori na oder nikoli ni stopil s praznim mehurjem, enako tehniko uporablja tudi britanski premier David Cameron.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:55 20.september 2015.

    "To je ugotovil tudi britanski politik Enoch Powell, ki pred govori na oder nikoli ni stopil s praznim mehurjem, enako tehniko uporablja tudi britanski premier David Cameron."Lažnivci eni. Politikom bi mogl prepovedat nastopanje z ne-praznim mehurjem. Pa da vidmo kdo je lažnivc!!!