Pred vlado ustrelil policista

Foto: slika zaslona Ustreljen policist Foto: Josip Regovic/PIXSELL Markov trg v Zagrebu, ustreljen policist
V središču Zagreba, na Markovem trgu, je bil danes ustreljen policist.
Oglej si celoten članek

Do streljanja je prišlo okrog osmih zjutraj, ranjenega policista je v bolnišnoco odpeljalo sanitetno vozilo, ki je ravno peljalo mimo. Iz bolnišnice so sporočili, da je stanje 31-letnega policista stabilno. 

Napadalec je streljal s kalašnikovim, nato pa pobegnil, okrog devetih je policija sporočila, da so našli njegovo truplo, sodil si je sam.

Foto: Josip Regovic/PIXSELL Markov trg v Zagrebu, ustreljen policist

"Slišal sem strele in videl, da pada. Kolegi vozniki so ga zvlekli za stavbo na varno, jaz sem tekel v trgovino, naj pokličejo pomoč, mobitel sem pustil v avtu. Kolikor sem slišal, je en policist iz Mletačke streljal proti napadalcu," je povedal vladni voznik, ki je bil očividec dogodka. 

Policist je imel, glede na to, da ga je pokosil rafal, veliko sreče. Nekaj po deseti uri so iz bolnišnice sporočili, da ima prestreljeno levo nadlaht in podlaht z zlomom kosti in poškodbo arterije, strelno rano na hrbtu, ki ni povzročila notranjih poškodb, en naboj pa mu je ostal v telesu, a prav tako ni povzročil večjih poškodb krvnih žil. 

"Iz Zaboka sem v Kliniko Fran Mihaljević vozil vzorce za testiranje na covid. Na Markovem trgu sem videl ranjenega policista in ustavil. Skupaj s policistko, ki je bila tukaj, sva mu prek uniforme na rane dala komprese. Ves čas je bil pri zavesti, govoril je, da ga boli in da je izgubil veliko krvi," je za 24sata povedal voznik Dubravko Dugorepec. Ranjeni policist je bil tako v bolnišnici v manj kot dveh minutah. "Kaj naj rečem, pretresen sem. Upam, da bo z njim vse v redu," je še dodal. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:07 13. Oktober 2020.

    Ko odpove pravna država prihaja čas terorja ! Terorizem je produkt krivosodja .

  • 22:09 12. Oktober 2020.

    Policaj ni kriv, svinjak katerega je pa branil pa žal je za ta korona nateg. Meni osebno se zdi škoda, …

  • 20:23 12. Oktober 2020.

    Ni čudnega, če pa vsak ljubi dan na TV gledajo vojne proslave njihove idiotske vojne ! Tu se postavlja vprašanje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.