Svet
2903 ogledov

Pred vlado ustrelil policista

Ustreljen policist
1/2
slika zaslona
V središču Zagreba, na Markovem trgu, je bil danes ustreljen policist.

Do streljanja je prišlo okrog osmih zjutraj, ranjenega policista je v bolnišnoco odpeljalo sanitetno vozilo, ki je ravno peljalo mimo. Iz bolnišnice so sporočili, da je stanje 31-letnega policista stabilno. 

Napadalec je streljal s kalašnikovim, nato pa pobegnil, okrog devetih je policija sporočila, da so našli njegovo truplo, sodil si je sam.

Markov trg v Zagrebu, ustreljen policist | Avtor: Josip Regovic/PIXSELL Josip Regovic/PIXSELL

"Slišal sem strele in videl, da pada. Kolegi vozniki so ga zvlekli za stavbo na varno, jaz sem tekel v trgovino, naj pokličejo pomoč, mobitel sem pustil v avtu. Kolikor sem slišal, je en policist iz Mletačke streljal proti napadalcu," je povedal vladni voznik, ki je bil očividec dogodka. 

Policist je imel, glede na to, da ga je pokosil rafal, veliko sreče. Nekaj po deseti uri so iz bolnišnice sporočili, da ima prestreljeno levo nadlaht in podlaht z zlomom kosti in poškodbo arterije, strelno rano na hrbtu, ki ni povzročila notranjih poškodb, en naboj pa mu je ostal v telesu, a prav tako ni povzročil večjih poškodb krvnih žil. 

"Iz Zaboka sem v Kliniko Fran Mihaljević vozil vzorce za testiranje na covid. Na Markovem trgu sem videl ranjenega policista in ustavil. Skupaj s policistko, ki je bila tukaj, sva mu prek uniforme na rane dala komprese. Ves čas je bil pri zavesti, govoril je, da ga boli in da je izgubil veliko krvi," je za 24sata povedal voznik Dubravko Dugorepec. Ranjeni policist je bil tako v bolnišnici v manj kot dveh minutah. "Kaj naj rečem, pretresen sem. Upam, da bo z njim vse v redu," je še dodal. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
 • Avatar Leon
  Leon 09:07 13.oktober 2020.

  Ko odpove pravna država prihaja čas terorja ! Terorizem je produkt krivosodja .

 • MihaPu 22:09 12.oktober 2020.

  Policaj ni kriv, svinjak katerega je pa branil pa žal je za ta korona nateg. Meni osebno se zdi škoda, ker ni kak koruptivni in nategovalski parlamentarec dobil kakega metka, lepe besede in lepi protesti očitno ne zaležejo in poleg ...prikaži več tega ustrahovane ovce ne razumejo, da so ovce.

 • Žurnalček 20:23 12.oktober 2020.

  Ni čudnega, če pa vsak ljubi dan na TV gledajo vojne proslave njihove idiotske vojne ! Tu se postavlja vprašanje zakaj nimajo v nadzornem avtu - policist je pripadnik enote za zaščito , ki jih razvažajo vsake 2 uri - ...prikaži več MORFIJ, kajti tale policist je večkrat ranjen 26 min trpel bolečine, predno so prišli reševalci! Isto vprašanje tudi za šefa naše enote za zaščito ali imate v patruljnem avtu MORFIJ in zakaj ga nimate? Če imate ostrostrelno orožje in ste z njimi na straži , se lahko samopoškodujete