Predlog za "Organizacijo združenih ver"

Foto: EPA
Foto: EPA
Papež je včeraj v svoji zasebni avdienci sprejel nekdanjega izraelskega predsednika Shimona Peresa, ki verskemu voditelju predlaga ustanovitev nekakšne "Organizacije združenih ver".
Oglej si celoten članek

"Dandanes je najpogostejši izgovor za vojno ravno vera. Soočamo se s stotinami, tisočinami terorističnih skupin, ki trdijo, da ubijajo v imenu boga," je izpostavil Shimon Peres v intervjuju za italijanski katoliški tednik Famiglia Cristiana.

"Da bi se borili proti takšnim gibanjem, imamo Organizacijo združenih narodov, politično institucijo brez orožja in brez prepričanja, ki je značilno za vere. Če vzamemo v ozir, da je OZN v zatonu, bi bila svetu gotovo bolj koristna Organizacija združenih ver, na čelu katere bi bil papež," je prepričan Peres, ki dodaja, da bi se na ta način bolj uspešno zoperstavili skrajnim organizacijam, ki ubijajo v imenu vere.

"Prvič v zgodovini je papež osebnost, ki ga spoštujejo pripadniki najrazličnejših religij, morda je celo edini svetovni vodja, ki uživa takšno spoštovanje," je pri tem dodal Peres.

Uradni Vatikan informacij o njunem srečanju ne daje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.